Een flinke delegatie trok vrijdagmiddag in groepejs langs de deuren van de 127 woningen in de zogenaamde 'centrale blokken' in de Kooi. (Foto's: J.P. Kranenburg en Chris de Waard).

CDA en SP praten met bewoners in Oude Kooi: Slopen Bezopen!

Afgelopen vrijdagmiddag trokken het CDA en de SP samen met leden van de bewonerscommissie De Oude Kooi de wijk in om huis-aan-huis aan te bellen bij huurders van De Sleutels van wie de woning op de nominatie staat om gesloopt te worden.

(Fractie)leden van het CDA, de SP en bewonerscommissie trokken van deur tot deur. Chris de waard legde hier en daar de microfoon te luisteren.

De reacties van de huurders in de met sloop bedreigde woningen waren wisselend. Hoewel de meesten wel positief reageerden op het verzoek om een poster tegen de sloop achter de ramen te hangen, waren er ook mensen van wie de huizen wel gesloopt mogen worden. “Deze huizen zijn gewoon op. Alles is scheef en na renovatie is dat nog steeds zo, Het wordt alleen niet nog schever”, zegt een bewoonster van de Driftstraat. Of ze terugkom als de renovatie of de nieuwbouw klaar is? Nee, ik ga niet twee keer verhuizen. Een buurman even verderop wil het liefst dat er helemaal niets aan zijn woning wordt gedaan. “We hebben alles zelf al opgeknapt. Alleen nog dubbel glas en dan zijn we klaar”. Een andere buurman hoopt wel dat er snel wat gebeurt: “Ik woon hier nu anderhalf jaar. Toen we erin kwamen hebben we alles opgeknapt en nu zie je overal alweer scheuren en schimmel”.

2015-12-04 15.53.06Naast de centrale blokken ligt het terrein waar de noordelijke blokken zijn gesloopt. Daar komt nieuwbouw in de stijl van de woningen die er stonden.

 

Leiden Oude Kooi


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×