Graf van de verzetsstrijder Irawan Soejono (1919-1945) (Foto: PR).

Rondleiding historische begraafplaats

Begraafplaats Groenesteeg is op zondag 13 december opengesteld voor een rondleiding langs de graven van verschillende belangrijke personen. Op deze zondag zijn de begraafplaats Groenesteeg en de Aula voor het publiek van 13.30 tot 16.00 uur opengesteld. Naast de rondleiding wordt een film over de ‘herbegrafenis’ van Diederik van Leyden Gael, die in 2013 plaatsvond, vertoond.

Tijdens de rondleiding kom je onder andere langs de graven van stadsarchitecten Salomon van der Paauw en Jan Willem Schaap, de museumdirecteuren Hermann Schlegel, Coenraad Temminck en Caspar Reuvens, de ‘redder van Leiden’ Diederik van Leyden Gael, de verzetsheld Irawan Soejono en nog vele anderen. De begraafplaats is op alle dagen van de week van 9.00 tot 17.00 uur geopend.

Leiden Nieuws begraafplaats Groenesteeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×