Deuren zijn geforceerd en in het hele pand hangt een penetrante brandlucht. Of kleding en levensmiddelen nog bruikbaar zijn is afwachten voor Ron Flippo de vrijwilligers van Leiden Helpt. (Foto's: Chris de Waard).

Kerstpakketten voor Leidse minima mogelijk deels verloren

2015-12-13 13.06.44Aangeslagen is Ron Flippo van het Leidsch Trefpunt wel door de brand die zijn organisatie heeft getroffen. Maar niet verslagen. “We laten de kerst hierdoor niet verzieken”, zegt de oprichter van de Stichting Leiden Helpt waar nu al zo’n 1000 gezinnen staan ingeschreven.

Bij het Leidsch Trefpunt van de stichting kunnen mensen met een minimum inkomen terecht voor bijvoorbeeld kleding en speelgoed. Flinke kostenposten voor een gezin met opgroeiende kinderen.

Deze maand zijn de vrijwilligers bovendien druk in de weer met het samenstellen van kerstpakketten.

Chris de waard in gesprek met Ron Flippo over de gevolgen van de brand bij de buren van ’t Leidsch Trefpunt.

Een dikke vierhonderd kerstpakketten hadden het moeten worden. Of dat nu nog lukt is de vraag. Brand bij de buren heeft vooral gezorgd voor stank en roet. Of de levensmiddelen nog bruikbaar zijn, moet nog worden vastgesteld. “Misschien kunnen we anders kleinere pakketten maken”, oppert Flippo: “Dan krijgen de mensen tenminste nog iets.” Ook is onduidelijk of de kleding verloren is. Reinigen zou volgens de verzekering mogelijk te duur zijn voor de deels tweedehands kleding.

Het pand van ’t Leidsch Trefpunt blijft in elk geval de rest van de maand gesloten. Het moet worden schoongemaakt, de brandlucht moet er uit en ook moeten verschillende deuren worden vervangen.  die zijn door de brandweer opengebroken om het vuur bij de buren ook van binnenuit te bestrijden.

2015-12-13 13.13.17Een alternatieve plek voor het samenstellen van kerstpakketten, en misschien zelfs wel voor het kerstfeest dat Leiden Helpt voor de leden wil organiseren, is inmiddels aangeboden. Het Waterland College in de Boerhaavelaan wil ruimte beschikbaar stellen in de school die vanwege de kerstvakantie dan toch is gesloten. Of Flippo daar gebruik van maakt, hangt af van de staat waarin alle spullen zijn. Als er niks is, valt er ook niks in te pakken.

112 Sleutelstad Leiden Leidsch Trefpunt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×