Lezingen voor hoogopgeleide vluchtelingen in LUMC

De Universiteit Leiden organiseert elke week een lezing speciaal voor hoger opgeleide vluchtelingen zonder verblijfsvergunning, die in de noodopvang aan de Wassenaarseweg verblijven. De lezingen zijn iedere dinsdag om 16.00 uur in het onderwijsgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Huisarts en epidemioloog Dennis Mook-Kanamori gaf de eerste lezing, over de invloed van genen op je leven.

Volgens Mook-Kanamori waren de elf deelnemers enthousiast over de eerste lezing. Volgens de epidemioloog vonden de hoogopgeleide vluchtelingen het fijn om even met iets anders bezig te zijn en hun intellectuele capaciteiten te kunnen benutten.

Voor de komende weken staan er meer lezingen op het programma over diverse onderwerpen. De Universiteit Leiden organiseert de lezingen, omdat er volgens hen uit andere initiatieven in Nederland blijkt dat er behoefte aan is.

Leiden Science Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×