(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiden Helpt viert toch nog kerst met minima

Dankzij de hulp die de afgelopen dagen van alle kanten werd aangeboden heeft de stichting Leiden Helpt van Ron Flippo gisteren misschien nog wel meer mensen kunnen helpen dan zonder de brand die vorige week uitbrak bij de buren van het Leidsch Trefpunt. Door rook- en roetschade moest de complete voorraad van Leiden Helpt worden vernietigd. Kleding, speelgoed en levensmiddelen voor de circa 450 kerstpakketten verdwenen in de vuilniswagen.

Rolf Eijgenraam in gesprek met Ron Flippo over de enorme hoeveelheid hulp die de stichting kreeg na de brand bij de buren.

De dagen erna kreeg de ramp die Leiden Helpt had getroffen zoveel aandacht dat hulp van alle kanten werd aangeboden. Supermarkten leverden nieuwe inhoud voor de kerstpakketten, de Sligro en Griffioen Precious Presents schonken samen honderden dozen voor de kerstpakketten en zelf via het televisieprogramma De Kwis van Paul de Leeuw werden nog kerstpakketten aangeleverd.

Uiteindelijk kreeg Leiden Helpt de afgelopen week genoeg spullen binnen om maar liefst 700 kerstpakketten samen te stellen. “De pakketten die over zijn worden uitgedeeld aan een andere ‘vergeten groep'”, zegt Ron Flippo: “Die gaan we uitdelen aan ouderen in de Leidse regio”

Leiden Leidsch Trefpunt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×