Vandaag onder andere lezingen door conservatoren van het museum. (Foto: PR).

Laatste week voor Museum Boerhaave

Deze week is de collectie van Museum Boerhaave voorlopig voor het laatst te zien. Het museum sluit per 4 januari tijdelijk de deuren voor een vernieuwingsoperatie. Directeur Dirk van Delft geeft vandaag een lezing over Einstein en zijn tijd in Leiden. Dit vormt een introductie op een bezoek aan de tentoonstelling Einstein & Friends. De conservatoren verspreiden zich door het museum en geven een toelichting op de objecten waar ze bij staan. Ook conservator Mieneke te Hennepe mag vandaag flink aan de bak. Zij geeft een lezing over verzamelaar Jan Gerard de Lint (1867-1936), die aan de basis stond van de medische collectie van Museum Boerhaave.

De entreeprijs van het museum is de komende dagen slechts 1 euro. Aan de activiteiten zijn geen extra kosten verbonden. Kijk voor de exacte tijdstippen op www.museumboerhaave.nl . Vooraf inschrijven is niet nodig.

Instaprondleidingen
Deze rondleidingen starten vanaf de entree en voeren langs het Anatomisch Theater en de andere hoogtepunten van zowel de vaste collectie als de tijdelijke tentoonstellingen. Ook wordt het leven van Herman Boerhaave toegelicht.

feestweken_POSTER

Cultuur Leiden Museum Boerhaave


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×