Koortsachtig juryoverleg op een inmiddels uitgelekte geheime locatie. Pop-Up koffiehuis 'Old School' aan het Pieterskerkhof 4/A. Van links naar rechts Hans Schuurman, Emile van Aelst, Chris de Waard, Loman Leefmans en Gerard van Hees. (Foto:; Gideon Roggeveen).

Wie wordt het Leidse Raadslid van het Jaar 2015

Al negen jaar op rij is in Leiden het Raadslid van het Jaar gekozen. Ook nu buigt een zeer deskundige jury bestaande uit oud-raadsleden en journalisten zich weer over de vraag wie op 22 januari op het podium wordt gehesen. Dan wordt de uitslag van de prestigieuze verkiezing namelijk bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden in Koetshuis de Burcht.

De jury heeft ook dit jaar weer enkele punten benoemd waar op gelet zal worden. Het raadslid dat er bij het tweede lustrum van de verkiezing met de titel vandoor gaat, moet zichtbaar in de stad zijn en zo betrokkenheid tonen. Ook zijn er punten te scoren voor raadsleden die goed gemotiveerd tegen het eigen partij- of het collegestandpunt in durven te gaan. Kortom, wie liet het afgelopen jaar het meest van zich horen en was dominant in het debat? Politiek is immers niet voor bange mensen.

Om tot een weloverwogen keuze te komen zien de juryleden niet alleen hun eigen aantekeningen van het afgelopen jaar in. Ook worden archieven gelicht en worden vergaderingen zo nodig teruggekeken. Ook legt de jury het oor te luisteren via Facebook en Twitter. Laat dus gerust een bericht achter op www.facebook.com/jury071 of www.twitter.com/jury071. Of hieronder natuurlijk.

De jury bestaat dit jaar uit de raadsverslaggevers Chris de Waard (Sleutelstad), Hans Schuurman (Leids Nieuwsblad) en Loman Leefmans (Leidsch Dagblad). Ook Gerard van Hees (oud-fractievoorzitter GroenLinks Leiden) en fotojournalist Emile van Aelst hebben zitting in de Jury071.

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×