Tijdens Stukafest, wat voor 'studentenkamer festival' staat, worden Leidse studentenwoningen tijdelijk omgetoverd in podia voor muziek, cabaret, poëzie en dans. (Foto: PR).

Eerste namen Stukafest Leiden bekendgemaakt

De eerste namen van de achtste editie van Stukafest Leiden zijn bekendgemaakt. Onder andere Greg Shapiro, Lieve Bertha en Oliver Alexander treden op 25 februari op in Leidse studentenkamers. Na het programma in de 22 studentenwoningen, wordt het festival wederom afgesloten in poppodium Gebr. De Nobel.

StukafestProgramma2015_OliverAlexander_fotodoorWimBarzilay02

Oliver Alexander is één van de acts. (Foto: Wim Barzilay).

Volgende week woensdag vindt ’s avonds de Kick-Off al plaats. het startsein wordt traditiegetrouw in Café de Bonte Koe gegeven. Vanaf 20:30 kun je in het café je kaartje kopen onder het genot van een biertje en de muziek van Oliver Alexander. Dit Radio 6 Jazz-talent geeft daar een voorproefje van het festival. De online kaartverkoop begint een dag later, op 14 januari.

Leidse talenten
Nieuw dit jaar is de Strijd om Stukafest. Lokale Talenten strijden op woensdag 20 januari in Studio de Veste om het laatste plekje op het programma van Stukafest Leiden. Een professionele jury met onder andere de gitarist van Cosmic Carnival beslist wie die plaats wint.

Nieuwe samenwerkingen
Net als voorgaande jaren werkt Stukafest samen met andere Leidse culturele organisaties. Het Leids Internationaal Film Festival (LIFF) en de Nacht van Kunst en Kennis zullen weer een act programmeren op het festival. Nieuw dit jaar is de samenwerking met OPEN. Op OPEN voor de Liefde op zondag 31 januari zal een optreden plaatsvinden door Stukafest in Van de Leur. Ook zal er voor nieuwe internationale studenten een Open Mic-avond worden gehouden in De Waag.

Video: Aftermovie Stukafest Leiden 2015.

Cultuur Leiden stukafest2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×