Opstartproblemen bij invoering betaald parkeren

Niet (goed) werkende voedingen in een deel van de nieuwe parkeerautomaten. Dat zijn tot nu toe de enige opstartproblemen die de gemeente heeft vastgesteld sinds de invoering van betaald parkeren. De uitbreiding van het gebied waarin bewoners een vergunning moeten hebben is op 2 januari echt geëffectueerd. Op 1 januari zaten de vuurwerkkappen nog om de meters.

Sinds oktober zijn er inmiddels 6.600 vergunningen aangevraagd. Die zijn bijna allemaal afgehandeld. Er komen overigens nog dagelijks aanvragen binnen van mensen die wat laat door hebben gekregen dat ook in hun straat nu betaald moet worden. De aanvragen van het afgelopen weekeinde zijn nu in behandeling. De wachttijd is slechts enkele dagen.

De gemeente voert in de loop van 21016 betaald parkeren in door heel Leiden met uitzondering van een aantal ver van het centrum gelegen buitenwijken. Doel is volgens de gemeente niet om extra inkomsten uit parkeren binnen te krijgen, maar om parkeerproblemen in de wijken rond het centrum op te lossen. Om te voorkomen dat de problemen zich verplaatsen naar naastgelegen wijken moet straks in een groot deel van de stad betaald worden.

Overigens heeft de invoering van de bewonersvergunning op sommige plekken ook een tegengesteld effect. Bijvoorbeeld aan de Rijn en Schiekade staan sinds begin van het jaar meer auto’s van bewoners dan voorheen. Dat komt omdat sommige bewoners de auto eerder gratis parkeerden aan de andere kant van het spoor bij de Telderskade en daar moet nu ook betaald worden. In zulke situaties neemt de parkeeroverlast dus toe.

 

Leiden Politiek parkeren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×