Uitbreiding betaald parkeren vandaag alsnog ingevoerd

49

Met twee weken vertraging moet iedereen in de wijken Groenoord-Zuid, Nieuw Leyden, Noorderkwartier, de Kooi en de Zeeheldenbuurt vanaf vandaag alsnog een parkeervergunning achter de ruit van de auto hebben.

Vanaf vandaag start de gemeente ook met controleren op zo’n geldig betaalbewijs. Naast een parkeervergunning kan dat ook een los parkeerkaartje zijn of een aanmelding voor mobiel parkeren. De gemeente waarschuwt dat ook voor een caravan of aanhangwagen, die los op straat staat, moet worden betaald. Aangekoppeld aan de auto geldt de combinatie als één voertuig en is één vergunning of parkeerkaartje voldoende.

Bij de controle wordt tevens gehandhaafd op andere overtredingen. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om op de stoep te parkeren; een boete hiervoor bedraagt € 99 inclusief administratiekosten.

 

Het betaald parkeren zoals dat altijd al gold in het centrum en bij het station werd begin dit jaar ingevoerd in de Maredijkbuurt, Transvaal I en Transvaal II, Vreewijk, Tuinstadwijk, de Professoren- en Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt.

Bij latere uitbreidingen volgen nog het Houtkwartier, de Raadsherenbuurt, Vogelwijk, de Lage Mors, De Bockhorst, Transvaal III, het Haagwegkwartier, Gasthuiswijk, bedrijventerreinen Rooseveltstraat, Trekvliet en De Veiling,
Cronestein/Fruitbuurt en Lammenschansdriehoek inclusief de Lammenschansweg en de Kanaalweg. Tenslotte volgens nog Bedrijventerrein De Waard, De Hoven, nieuwbouwwijk Groenoord, Groenoord-Noord.

Delen
Rabobank Wensenfonds

49 reacties

 1. Marja van Es

  Blij dat ik niet meer in Leiden woon, al die parkeerkosten…….! Zeer slecht voor de winkeliers want die zullen er vast last van krijgen!

 2. Ellen de Leeuw op

  En dan veel te weinig parkeermeters.. Je moet enorme stukken soms lopen. Gemeente leiden maakt het er niet leuker op.

 3. Ingrid Pronk

  En ook heel hinderlijk als je voor je werk patiënten moet bezoeken. Terwijl men duidelijk aan de auto kan zien voor welk bedrijf je werkt.

 4. Ellie Schouten

  Ja en dan is het voor parkeeroverlast en die is er alleen in de avonduren maar dan is het parkeren vrij. Ik begrijp er niets van. Ik woon hier al 35 jaar en heb nog nooit overlast gehad van parkeren. Dus inderdaad geld klopperij

 5. Anneke Rietbergen

  Gaat straks helemaal door de nieuwe wij van de oude Groenoordhallen. Vraag mij af waarom? Alsof je vanaf die plek naar de stad gaat lopen. zodra ik kan ben ik weg uit Leiden. Ik ben hier geboren, zo ook mijn man en kinderen . Nu denk ik hoe sneller weg hoe beter. Arme middenstanders, die kunnen de winkel wel sluiten. De Leidse gemeente wil een autovrije stad, en heel veel GELD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Danielle Nederpel

  erg hoor melkkoe ze weten nu waar ze geld aan kunnen verdienen he.. dan maar invoeren overal in leiden zal over zo een 2 jaar betaald parkeren zijn. een reden dat ik niet terug wil naar leiden.. zonde hoor zo een mooie stad..

  • Piet Pekelharing op

   Bekijk het eens van de positieve kant: U hoeft niet meer drie straten verderop te parkeren doordat alle plaatsen voor de deur door langparkeerders zijn bezet.

 7. Harry Dent op

  Zou geeft de VVD de stad terug aan de Leidenaren :)) Bezint u voor goed in het kieshokje in 2017 en 2018!

 8. Paulina De Nobel

  Ach ik ben een leidenaar maar ik woon in lijden met een langen ij.
  Ik kom al jaren niet meer in het centrum van lijden ik betaal al genoeg voor mn auto dus shop ik waar mn auto gratis kan staan en als ik ooit mn woning in lijden verlaat zal ook mn woonplaats zeker geen lijden meer zijn.

 9. Geen doordacht beleid. Leiden maakt er weer eens een puinhoop van! Je gelooft je eigen ogen niet.

 10. Hans Tegelaar

  gemeente leiden wat ben ik blij dat ik daar niet meer woon het zijn gewoon een stelletje geld wolven en wat gaat er eerdaags gebeuren toeristen blijven weg en mensen die buiten leiden wonen komen niet meer winkelen in leiden ik tenminste niet meer ik ga wel naar Zoetermeer of Leidschendam daar is tenminste gratis parkeren

 11. Wanneer volgt betaald parkeren in de Stevenshof, Roomburg, Merenwijk en Zuid-West?

 12. Joop J.Gijsman op

  De naam van de partij is al gewijzigd, het is “Doordrukken 66″” geworden

 13. De komende weken zal voor iedereen zichtbaar worden wat dit parkeerbeleid van VVD en D66 betekent voor wijkbewoners, klanten van ondernemingen en bezoekers van sportondernemingen, etc. Bij de komende verkiezingen kan iedereen dan laten weten wat men van dit beleid vindt.

 14. PvdA en SP hebben toch ook ingestemd? Medeplichtig aan deze uitbuiting van de eigen bevolking!

 15. Marten, dat klopt, maar Wethouders Robert Strijk en Paul Laudy hebben dit plan namens hun partijen uitgewerkt en ingevoerd. Bovendien komt digitaal parkeren pas aan het einde van dit jaar beschikbaar. Digitaal parkeren is goedkoper, omdat je dan per minuut afrekent. Parkeren via een parkeermeter (als je er al een kan vinden) kost meer tijd en meer geld.

 16. betaald parkeren is gewoon veel eerlijker. Mensen met bijvoorbeeld een woning in Nieuwe Leyden hebben kapitalen betaald voor hun eigen parkeerplaatsen. Waarom zouden anderen dan gratis parkeren?

 17. Gerard, wat is er eerlijk aan betaald parkeren? Het gaat hier om betalen voor parkeren op een plaats in de openbare ruimte, niet om prive grond zoals het aangedragen voorbeeld in Nieuw Leyden. Betalen voor parkeren is terecht wanneer de gemeente hoge kosten heeft moeten maken om meer parkeerruimte te scheppen, zoals in een parkeer garage. Daar waar er een tekort is aan openbare parkeerruimte is het de best werkbare oplossing, maar op die locaties waar er geen tekort is aan parkeerruimte, is het gewoon geldklopperij. Bovendien wordt het parkeer probleem na invoering van betaald parkeren gewoon verplaatst naar de wijken ernaast. Zo schept de gemeente nog meer behoeft aan betaald parkeren.

  • Parkeerruimte in Leiden is een schaars goed waar maar een beperkt deel van de mensen behoefte aan heeft. Dus reguleren via een financieel mechanisme. Les één economie middelbare school.

   • Piet Pekelharing op

    Les één van het boerenverstand: Wanneer parkeerruimte in de binnenstad van Leiden een schaars goed is, wil dat nog niet zeggen dat dit in (alle) buitenwijken ook het geval is.

 18. Precies, dus daar waar parkeerruimte schaars is, kan dat alleen met betaald parkeren worden opgelost. Daar is iedereen het wel over eens. Maar die schaarste in parkeerruimte is er niet in alle woonwijken van Leiden. Nu moeten bewoners en ondernemers gaan meebetalen voor het oplossen van een probleem dat in hun wijk niet bestaat. En dat dat als onrechtvaardig en als geldklopperij wordt ervaren, is wel te begrijpen.

 19. De tekst in de Statenvertaling luidt als volgt (nummers zijn verzen):[3]

  Toen sprak God al deze woorden, zeggende:

  15. Gij zult niet stelen.

  Graaien graaien graaien…. al je ondeskundigheden en verkwistingen roven roven roven…
  Vroeger werd dit toegedicht aan criminelen enz…

  Times are changing De enige die nog steelt is DE OVERHEID.

 20. Inderdaad bezopen dat hele betaald parkeren. Alleen al het invoeren ervan. Dat gaat in 4 fases. Waarom niet in 1 keer (als het toch door de Leidse strot geduwd wordt) en eerst zien of alles goed werkt.
  En idd het parkeerprobleem gaat ook weer verplaatsen. Al met al heeft het voor helemaal niemand zin en worden de Leidenaren alleen maar op kosten gejaagd en mogelijk gaan middenstanders er aan onderdoor.
  Terwijl sommige mensen het water nu al tot aan de lippen staat:
  Schulden
  Zorg
  Ziekte
  Werkloos
  Uitkering
  Huis onder water etc etc.

Je bent nu offline