De parkeerautomaten in in een aantal wijken rond het centrum zijn vanaf vandaag operationeel. Daarmee is ook het betaald parkeren van kracht geworden. (Foto: Chris de Waard).

Uitbreiding betaald parkeren vandaag alsnog ingevoerd

Met twee weken vertraging moet iedereen in de wijken Groenoord-Zuid, Nieuw Leyden, Noorderkwartier, de Kooi en de Zeeheldenbuurt vanaf vandaag alsnog een parkeervergunning achter de ruit van de auto hebben.

Vanaf vandaag start de gemeente ook met controleren op zo’n geldig betaalbewijs. Naast een parkeervergunning kan dat ook een los parkeerkaartje zijn of een aanmelding voor mobiel parkeren. De gemeente waarschuwt dat ook voor een caravan of aanhangwagen, die los op straat staat, moet worden betaald. Aangekoppeld aan de auto geldt de combinatie als één voertuig en is één vergunning of parkeerkaartje voldoende.

Bij de controle wordt tevens gehandhaafd op andere overtredingen. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om op de stoep te parkeren; een boete hiervoor bedraagt € 99 inclusief administratiekosten.

 

Het betaald parkeren zoals dat altijd al gold in het centrum en bij het station werd begin dit jaar ingevoerd in de Maredijkbuurt, Transvaal I en Transvaal II, Vreewijk, Tuinstadwijk, de Professoren- en Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt.

Bij latere uitbreidingen volgen nog het Houtkwartier, de Raadsherenbuurt, Vogelwijk, de Lage Mors, De Bockhorst, Transvaal III, het Haagwegkwartier, Gasthuiswijk, bedrijventerreinen Rooseveltstraat, Trekvliet en De Veiling,
Cronestein/Fruitbuurt en Lammenschansdriehoek inclusief de Lammenschansweg en de Kanaalweg. Tenslotte volgens nog Bedrijventerrein De Waard, De Hoven, nieuwbouwwijk Groenoord, Groenoord-Noord.

Leiden Politiek parkeren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×