(Foto's: Chris de Waard).

Betaald parkeren rond centrum twee weken uitgesteld

In de wijken Groenoord-Zuid, Nieuw Leyden, Noorderkwartier, de Kooi en de Zeeheldenbuurt liggen niet voldoende stroomkabels in de bodem om alle nieuwe parkeerautomaten van elektriciteit te voorzien. De invoering van betaald parkeren in die wijken rond het centrum is daardoor twee weken uitgesteld. Die tijd heeft de gemeente nodig om kabels te verleggen en vervolgens te testen. Oorzaak: de parkeerautomaten zijn soms op een andere plek neergezet dan vooraf was bepaald. Door die ‘optimalisaties’ blijkt nu niet overal (voldoende) stroom voorhanden.

Ongeveer de helft van de nieuwe parkeerautomaten heeft geen of onvoldoende stroom. De komende twee weken worden de problemen opgelost.

Eigenlijk moest er vanaf vandaag betaald worden in de genoemde wijken. Dat wordt nu 18 juli. “Lekker dan, we hebben toch al betaald voor die vergunning,” reageert een getergde bewoner uit de Kooi. Dat klopt niet, zo meldt de gemeente. De nieuwe parkeervergunning en bezoekerskraskaarten kunnen als geldig parkeerbewijs in de auto worden gelegd. Ook kan in gebieden waar een blauwe zone geldt twee weken langer gebruik gemaakt worden van de blauwe parkeerschijf of de bestaande ontheffing.

 

Leiden Politiek parkeren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×