Betaald parkeren ingevoerd in groter deel van Leiden

Met ingang van 4 juli aanstaande wordt het gebied waar automobilisten betaald moeten parkeren flink uitgebreid. In de wijken Groenoord-Zuid, Nieuw Leyden en hert westelijke deel van het Noorderkwartier worden de blauwe zones vervangen door betaald parkeren. In de rest van Noorderkwartier, De Kooi en de Zeeheldenbuurt is betaald parkeren nieuw.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Robert Strijk over de volgende fase van de uitbreiding van betaald parkeren.

Vanaf juli moet iedereen in bovengenoemde wijken betalen tussen 9.00 uur ’s morgens en 19.30 uur ’s avonds. Het uurtarief bedraagt twee euro, bewoners moeten voor 50 euro per jaar een vergunning aanvragen. wie dat voor 23 mei doet krijgt de vergunning gegarandeerd op tijd in de bus.

Voor bedrijven en instellingen zijn er mogelijkheden om ook voor werknemers een vergunning aan te vragen. Die kosten 140 euro per jaar. Ook kent Leiden bedrijfs-, klussenbus-, zorg- en verenigingsparkeervergunningen.

Aanvragen van een vergunning gaat via www.leiden.nl/parkeren.

Leiden Politiek parkeren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×