Vluchtverhaal bij politiek café SP

SP Leiden organiseert op vrijdag 29 januari de voorstelling van Monir Goran en Baban Kirkuki genaamd ‘Vluchtverhaal’. De voorstelling bestaat uit poëzie, muziek en oosterse verhalen. Het programma begint om 20.00 uur, de zaal is open en de koffie staat klaar vanaf 19.30 uur. Achteraf vindt er een signeersessie plaats en is er tijd voor een drankje.

‘Vluchtverhaal’ laat horen wat Monir Goran en Baban Kirkuki hebben gezien tijdens hun reizen. Bij elke plek waar ze aankomen en bij elke stad die ze aandoen, horen gedichten, verhalen en muziek die ze hebben geschreven voor deze voorstelling.

Het verhaal
Monir Goran, muzikant en componist, en Bahan Kirkuki, dichter en schrijver, zijn eind 1999 naar Nederland gekomen. Nadat zijn beiden twee jaar lang op de vlucht waren geweest vanuit Koerdistan Irak, ontmoetten zij elkaar weer in Nederland. In 1997 werden ze in hun geboortestad Kirkuk vervolgd omdat ze weigerden met het regime in Bagdad samen te werken. Ze besloten om hun vaderland te verlaten. In die tijd waren veel van hun vrienden opgepakt en verdwenen in de gevangenis. Monir bereikte met behulp van een vals paspoort Jordanië en Baban ging zonder paspoort via de bergen van Koerdistan naar Iran.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×