(Archieffoto: 112 Sleutelstad).

Bedreiger Universiteit Leiden krijgt 120 uur taakstraf

De 21-jarige Valkenburgse jongen die eind vorig jaar dreigde een schietpartij te beginnen bij de Universiteit Leiden heeft een taakstraf van 180 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk gekregen. Dat meldt het universitaire weekblad De Mare. Vandaag was de uitspraak in de zaak tegen de bedreiger.

De student plaatste op 6 oktober op de Amerikaanse site 4chan een bericht waarin hij aangaf een bloedbad aan te willen richten op de Universiteit Leiden. De 21-jarige jongen meldde daarbij niet op welke faculteit hij de aanslag wilde plegen. Om die reden werden alle locaties van de Universiteit Leiden beveiligd door de politie.

112 Sleutelstad Leiden unidreiging


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×