De Jan van Houtbrug is per direct afgesloten voor zwaar verkeer. (Foto: Rolf Eijgenraam).

Historische Jan van Houtbrug bezwijkt onder bussen en vrachtverkeer

De Jan van Houtbrug tussen de Lammenschansweg en de Korevaarstraat wordt per direct afgesloten voor bussen en vrachtverkeer. Om 22.00 uur gaat er een verbod in voor voertuigen die zwaarder zijn dan vijf ton of hoger dan 2.60 meter. Bij een inspectie bleek dat de brug niet meer aan de veiligheidsnormen voldoet.

Hulpdiensten en busmaatschappij Arriva zijn inmiddels door de gemeente geïnformeerd, en ook ondernemers, scholen en wijkverenigingen worden op de hoogte gesteld. De afsluiting gaat wel voor de nodige hinder in de stad zorgen. Er komen omleidingen via doorgaande routes. Omleidingsborden en verkeersregelaars zorgen voor de doorstroming van het verkeer.

Omleidingen
De bussen van Arriva rijden om via De Sitterlaan, Burggravenlaan, Hoge Rijndijk en Levendaal, en ook via de Witte Singel. Vrachtverkeer en touringcars worden met borden omgeleid via het Levendaal, Hoge Rijndijk en Willem van der Madeweg.

Herstelwerkzaamheden
Op dit moment wordt gekeken op welke manier de brug versterkt kan worden, zodat bus- en vrachtverkeer weer gebruik kan maken van de route. Daarbij wordt alvast rekening gehouden met de toekomstige herinrichting van de omgeving van de Jan van Houtbrug, Geregracht en de Oranjeboomstraat. Dat gebied wordt later dit jaar in het kader van de centrumroute sowieso aangepakt. Er komt dan onder meer een ovale rotonde op de kruising van de Geregracht, de Korevaarstraat en de Jan van Houtkade.

Leiden janvanhoutbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×