De Jan van Houtbrug. (Foto: Sleutelstad).

Nieuwe Jan van Houtbrug blijft 60 jaar liggen

Over een aantal maanden starten de herstelwerkzaamheden aan de Jan van Houtbrug. Dan begint de gemeente met het aanleggen van het eerste deel van de centrumroute en het herstel van de brug wordt daar meteen bij meegenomen. De nieuwe brug zal vervolgens zestig jaar blijven liggen.

De gebruikelijke tijd waarin een brug wordt afgeschreven is veertig jaar. Op basis van de verwachte levensduur van de brug is besloten om de afschrijvingstermijn op zestig jaar vast te stellen. “Natuurlijk zijn de jaarlasten daardoor lager, maar die afschrijving moet altijd kloppen met wat reëel is”, zegt wethouder Robert Strijk. “Het gaat hier om een betonnen fundament en dat kan echt wel zestig jaar mee. Sommige wegdelen daarop zoals het afvalt gaan minder lang mee en die schrijven we dan ook sneller af.”

Uit inspecties begin dit jaar bleek dat de constructie van de brug niet meer voldeed aan de vereiste normen. Daarom ligt er sinds maart een stalen noodbrug over de oude brug heen. De ‘nieuwe’ Jan van Houtbrug wordt historiserend teruggebouwd en behoudt daarmee het originele uiterlijk. De kosten voor de nieuwe brug zijn begroot op 1.087.500 euro.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Robert Strijk over het vernieuwen van de Jan van Houtbrug.

Leiden janvanhoutbrug


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×