De cabine paste nog onder de ligger door, maar de kraan bleek te hoog. De balk kwam daardoor net achter de cabine terecht. (Foto's: Chris de Waard).

Weer botsing met hoogtebalk Jan van Houtbrug

Vanmorgen is, net als gisteren, een te hoog voertuig tegen de dwarsligger gereden die de Jan van Houtbrug afsluit voor zwaar verkeer. Ook nu bleef de bestuurder ongedeerd. Wel raakte een fietser ernstig gewond. Delen van een lantaarnpaal, die omver werd getrokken door de balk, kwamen op het slachtoffer neer. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Door de afsluiting van de Jan van Houtbrug werd al het verkeer in de spits de Zoeterwoudsesingel opgestuurd. Dat zorgde daar voor de nodige vertraging omdat het vastliep bij het kruispunt met de Hoge Rijndijk.

De Jan van Houtbrug is sinds vrijdagavond afgesloten voor zwaar verkeer. Voertuigen die meer wegen dan vijf ton mogen er voorlopig niet overheen. Dat geldt ook voor voertuigen die hoger zijn dan 2.60 meter. Reden: de staat van de brug is dermate slecht dat er instortingsgevaar dreigt als hij te zwaar wordt belast.

112 Sleutelstad Leiden janvanhoutbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×