(Archieffoto Sleutelstad).

Herenstraat tijdelijk éénrichtingsverkeer

De Herenstraat is vanaf vandaag tussen de Koninginnelaan en de Witte Singel/Zoeterwoudsesingel éénrichtingsverkeer voor motorvoertuigen. Deze verkeersnoodmaatregel blijft van kracht zolang de Herenstraat als calamiteitenroute voor de hulpdiensten is aangewezen.

Dit is een gevolg van de afsluiting van de Jan van Houtbrug voor zwaar verkeer. Hierdoor moeten bussen en vrachtverkeer omrijden, maar ook brandweerwagens moeten via een alternatieve calamiteitenroute de binnenstad in. Als tijdelijke calamiteitenroute is de Herenstraat-Doezastraat-Steenschuur aangewezen. De maatregelen die vorige week op deze route zijn genomen, waaronder een parkeer- en stopverbod op de rijbaan, waren niet voldoende om op elk moment vrije doorgang voor de brandweer te garanderen. Daarom is besloten tot een aanvullende verkeersmaatregel in de Herenstraat. Voor de Doezastraat en de Steenschuur is dit niet nodig. Dat meldt de gemeente Leiden.

Leiden janvanhoutbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×