Jan van Houtbrug binnen enkele weken overbrugd

De gemeente Leiden laat voor 80.000 euro een noodbrug aanleggen over de Jan van Houtbrug heen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. De bestaande brug bleek enkele weken geleden bij een inspectie in zo’n slechte staat te verkeren dat instortingsgevaar dreigde. Daarom werd de brug afgesloten voor zwaar verkeer. Sindsdien gelden er omleidingsroutes en staan er een groot deel van de dag verkeersregelaars die toezicht houden.

Chris de waard in gesprek met wethouder Laudy over de noodbrug die tijdelijk wordt aangelegd over de bestaande brug.

Voor het aanbrengen van de noodbrug moet de Jan van Houtbrug een dag of twee helemaal dicht. In overleg met onder andere busbedrijf Arriva en de brandweer wordt een moment gekozen om dat te doen. Waarschijnlijk een weekeinde in april.

Leiden Politiek janvanhoutbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×