160 uur taakstraf geëist tegen wielrenner die zwangere vrouw mishandelde

50

De 32-jarige wielrenner uit Leiden die op 7 november 2014 een zwangere vrouw in het water van de Vliet gooide en mishandelde, hoorde de officier van justitie vandaag 160 uur taakstraf, 2 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 1623 euro tegen hem eisen. De uitspraak is over twee weken.

De zwangere vrouw reed op de avond van de mishandeling in haar auto naar een afspraak toen ze plotseling moest remmen voor een fietser. Daarop knalde de wielrenner die achter haar reed op de achterkant van haar auto. De man deed zijn rugzak af, liep naar de vrouw toe en sloeg haar hard in haar gezicht. Vervolgens sleurde hij haar door de struiken en gooide haar in de Vliet. Het slachtoffer zei gevreesd te hebben voor haar eigen leven en dat van haar kind.

‘Lage straf’
De verdachte haalde de vrouw nadat hij haar in het water had gegooid, er zelf met een omstander uit. Zij schreeuwde namelijk dat zij zwanger was waarop de man haar toch uit het water hielp, daarna vluchtte de dader. Dat hij haar zelf weer uit het water heeft geholpen, pleitte volgens de officier van justitie voor de verdachte. Verder helpt het de verdachte dat hij geen strafblad heeft en professionele hulp heeft gezocht voor zijn korte lontje.

Sporen uitgewist
De verdachte heeft er alles aan gedaan om niet gepakt te worden volgens het OM. De fietskleding die de dader droeg tijdens de mishandeling, had hij weggegooid. Daarnaast nam hij een tijd na het incident een andere fietsroute van en naar zijn werk en reed hij op een andere fiets. Ook toen de politie de man had aangehouden ontkende hij nog. Pas na meerdere verhoren kwam de man met een bekentenis.

Delen

50 reacties

 1. pietpartdeux op

  een taakstraf van 160 uur ? ………………………………………… zo ik heb gezegd

 2. Foto is (weer) van een getuige en niet van de dader. Is misschien wel handig om te vermelden.

 3. Een Leids burger op

  Zo zo, gezien de eerdere reacties is het “volkstribunaal” is weer “aardig” bezig.
  Misschien toch maar goed dat er onafhankelijke rechtspraak is?

  • Piet Pekelharing op

   Hoger beroep? De uitspraak van deze rechtszaak heeft nog niet eens plaatsgevonden. Het artikel gaat over de eis die de officier van justitie heeft gesteld. De uitspraak van de rechter is over twee weken. Die kan hoger of lager uitvallen dan de eis.

 4. Rene Muller

  160 uur taakstraf
  Ik als man zijnde vind het veels te weinig
  Had 2 jaar cel moet zijn
  Een vergelijking als je een hulpverlener mishandeld is de straf veel hoger
  Een zwangere vrouw mishandelen is vergelijkbaar als een hulpverlener mishandelen
  Van Hulpverleners en Zwangere vrouwen blijf je af

 5. Daniel Bronmeijer

  Mensen vergeten even dat 160 uur gewoon n volle maand werken is geloof ik.. daarbuiten een ge-eiste boete van 1600 is een 2e maand voor jan lul werken. Wat voor straf moet je voor iemand in het water duwen dan geven? Mensen zijn kortzichtig hier, hup gooi iedereen in het gevang! Daarbuiten zal z’n straf nog wel lager uitvallen want dit is slechts de eis

  • Dennis Kromhout

   Een zwangere vrouw het water in gooien omdat hij “een kort lontje” heeft. Hou toch op man. Vervolgens: wegrijden, sporen uitwissen en meermaals ontkennen dat hij het gedaan heeft is nou niet bepaald spijt betogen. Misschien als die zichzelf meteen had aangegeven dat dit terecht was. Maar na al die eerder genoemde handelingen moet die gewoon zwaar gestraft worden. Al is het maar als voorbeeld naar ieder ander persoon met een “kort lontje”. Die professionele hulp zal die vast ook pas gezocht hebben na zijn bekentenis.

   • Piet Pekelharing op

    Indien u de moeite had genomen de voorgaande artikelen over dit voorval te lezen of op zijn minst toch de uitzending van Opsporing Verzocht had bekeken of de berichtgeving bij Omroep West of het opsporingsbericht had gezien, had u het geweten.

    Het is werkelijk schandalig dat u de schuld naar het slachtoffer toe probeert te schuiven.

   • Zeg romina domme doos, eerst het artikel lezen en dan pas reageren hè?
    En in geen enkel geval mag geweld goed gepraat worden, hoe haal je het in je hoofd om zo’n reactie te plaatsen?

 6. Ronald Zwiers

  Had hem net zolang geslagen todat hij het lekker vindt. Zolang hij schreeuwt en huilt doorslaan. Pas stoppen als die zegt het is lekker. En dan de gevangenis in gooien met z’n wielrenners fiets

 7. Daniel, “Wat voor straf moet je voor iemand in het water duwen dan geven?”

  In het water duwen? Dat is een van de overtredingen, hij sloeg de vrouw ook. Op zijn minst dus openbare geweldpleging. Er zijn mensen overleden door slechts 1 klap…

  • Piet Pekelharing op

   Dat is maar de vraag. Het artikel gaat over de eis die de officier van justitie heeft gesteld. De uitspraak van de rechter is over twee weken. Die kan hoger of lager uitvallen.

 8. jan pieters op

  Steeds kortere lontjes, steeds bozer op iemand die zich in het verkeer niet gedraagt zoals we zelf verwachten. De felheid, de boosheid en de agressie die uit vele reacties spreekt, doen me vrezen dat behalve de dader, er steeds meer mensen bijkomen die in staat zijn tot dit soort geweldsmisdrijven.
  Hou me ten goede, wat de dader deed kan natuurlijk helemaal niet door de beugel, en hij verdient straf.

  Een deel van de mensen die reageren rekenen het de dader aan dat de vrouw zwanger was. Maar klopt het dat hij dat niet wist toen hij begon met slaan? De vrouw zou gezegd hebben zwanger te zijn, maar is het aannemelijk dat de dader dacht dat ze misschien niet de waarheid sprak? Moet je dat mee laten wegen in de bepaling van de strafmaat? (Of moet iedereen voor hij (in woede) gaat slaan zich een moment bedenken dat het potentiële slachtoffer misschien wel zwanger is, een eierschedel heeft, of op een nadere manier bijzonder kwetsbaar is?) Ik ben benieuwd tot welke uitspraak de rechter komt.
  Overigens kent Nederland, vergeleken met andere landen in Europa, hoge straffen. De straffen lijken zich in Nederland al wat aangepast te hebben aan het hogere agressieniveau in de samenleving. Niet dat dat helpt, maar dat is een ander verhaal.

  • Een Leids burger op

   Citaat uit de berichtgeving:”De verdachte haalde de vrouw nadat hij haar in het water had gegooid, er zelf met een omstander uit. Zij schreeuwde namelijk dat zij zwanger was waarop de man haar toch uit het water hielp.”

   . De dader realiseerde zich waarschijnlijk pas later wat hij eigenlijk had gedaan, besefte dat dit niet door de beugel kon en hielp hij het slachtoffer weer het water uit. Juist daarom vermoed ik dan ook dat de eis in DIT geval niet zo hoog is als velen hier blijkbaar liever zouden willen zien

   Maar een korte onvoorwaardelijke gevangenisstraf aangevuld met een taakstraf zou, mijns inziens, ook wel passend zijn.
   We zullen zien wat het gaat worden…..

Over de auteur

Je bent nu offline