Beelden van een getuige in Opsporing Verzocht zorgden ervoor dat hij zich bij de politie meldde. Nadat de politie veel getuigen had gesproken, kwam uiteindelijk de identiteit van de dader begin januari 2015 naar voren. (Afbeelding: AVROTROS Opsporing Verzocht)

160 uur taakstraf geëist tegen wielrenner die zwangere vrouw mishandelde

De 32-jarige wielrenner uit Leiden die op 7 november 2014 een zwangere vrouw in het water van de Vliet gooide en mishandelde, hoorde de officier van justitie vandaag 160 uur taakstraf, 2 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 1623 euro tegen hem eisen. De uitspraak is over twee weken.

De zwangere vrouw reed op de avond van de mishandeling in haar auto naar een afspraak toen ze plotseling moest remmen voor een fietser. Daarop knalde de wielrenner die achter haar reed op de achterkant van haar auto. De man deed zijn rugzak af, liep naar de vrouw toe en sloeg haar hard in haar gezicht. Vervolgens sleurde hij haar door de struiken en gooide haar in de Vliet. Het slachtoffer zei gevreesd te hebben voor haar eigen leven en dat van haar kind.

‘Lage straf’
De verdachte haalde de vrouw nadat hij haar in het water had gegooid, er zelf met een omstander uit. Zij schreeuwde namelijk dat zij zwanger was waarop de man haar toch uit het water hielp, daarna vluchtte de dader. Dat hij haar zelf weer uit het water heeft geholpen, pleitte volgens de officier van justitie voor de verdachte. Verder helpt het de verdachte dat hij geen strafblad heeft en professionele hulp heeft gezocht voor zijn korte lontje.

Sporen uitgewist
De verdachte heeft er alles aan gedaan om niet gepakt te worden volgens het OM. De fietskleding die de dader droeg tijdens de mishandeling, had hij weggegooid. Daarnaast nam hij een tijd na het incident een andere fietsroute van en naar zijn werk en reed hij op een andere fiets. Ook toen de politie de man had aangehouden ontkende hij nog. Pas na meerdere verhoren kwam de man met een bekentenis.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×