Grote kerstbomen keren terug in centrum van Leiden

De kerstbomen die afgelopen kerst voor het eerst sinds mensenheugenis niet op de Beestenmarkt en het terras van Annie’s stonden keren dit jaar weer terug. De Partij voor de Dieren vroeg in 2014 of het college geen duurzamer alternatief kon bedenken voor de bomen. Dat lukte niet, waarop het college besloot om dan maar helemaal geen kerstbomen meer neer te zetten.

Dat bleek zeer tegen de zin van verschillende partijen in de Leidse raad. De VVD Leiden maakte er een flink punt van en inmiddels is ook verantwoordelijk wethouder Strijk ervan doordrongen dat de meeste partijen erg hechten aan de twee bomen in het centrum. Die komen er dan ook weer. Om ze toch nog een beetje duurzaam te maken, worden ze versierd met LED-verlichting.. “En na de feestdagen worden de bomen gebruikt als bio-brandstof”, laat Strijk de raadsleden nog weten.

Leiden Politiek kerstbomen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×