Vorig jaar werd ook een Lentebierwandeling georganiseerd. Toen gingen bierliefhebbers onder andere langs Sociëteit de Burcht, Café de Kroeg en Café Plantage. (Foto: Bierwandeling.nl).

Bier proeven tijdens Lentebierwandeling

Op Eigen Wijze en Groepswijzer.nl organiseren zondag 1 mei de Lentebierwandeling in Leiden. De ‘biertocht’ loopt door de binnenstad van Leiden waar deelnemers zes verschillende bieren te proeven krijgen in zes café’s. Voor mensen die niet van bier houden wordt er tegelijkertijd een High Tea Tocht gehouden.

De bierwandeling is een promotie van het speciaal bier uit kleine Nederlandse brouwerijen. Sommige bieren die worden geschonken tijdens de wandeling zijn nog nooit uitgebracht. Alle drankjes worden geserveerd met een hapje dat aansluit bij de smaak van het bier.

De biertocht
Bierliefhebbers lopen tijdens de Lentebierwandeling langs één van de twee vaste routes door de binnenstad langs zes van de twaalf café’s die meedoen aan de wandeling. Bij het eerste café ontvangen de deelnemers een deelnemerspakket en een speciaal bierglas. Deze mag na afloop meegenomen worden. Elk café zal een ander soort bier serveren.

High Tea Tocht
De High tea tocht loopt door de binnenstad langs verschillende restaurantjes waar in elk restaurant een ander deel van een high tea wordt geserveerd, Zo kunnen deelnemers scones, sandwiches en quiche in de eetgelegenheden verwachten.

Informatie
De wandeling zal om 14.00 uur beginnen en duurt uiterlijk tot 19.00. Deelname aan de wandeling kost 29,50 euro per persoon. Inschrijven kan online via de website van de Lentebierwandeling of bij slijterijen in de regio.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×