Het museum in gebouw 3 van het LUMC is maar twee keer per jaar open. (Foto: Google Maps).

Anatomisch Museum LUMC voor één dag open voor publiek

Het Anatomisch Museum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is op zondag 17 april open voor publiek. Dat is een bijzondere aangelegenheid, aangezien het museum maar tweemaal per jaar toegankelijk is. Ditmaal is het gebouw in verband met de Museumweek van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken.

Sinds 2007 staan ruim 800 anatomische preparaten en modellen opgesteld in het museum in het onderwijscentrum van het LUMC. Het heeft voornamelijk een onderwijsrol en wordt op afspraak gebruikt door docenten en studenten van de opleidingen in het LUMC en (para)medische opleidingen buiten het LUMC.

Gezond en ziek
Vijf vitrines zijn ingericht rond het thema ‘Gezond en ziek’. Voor elke levensfase is er een vitrine met daarin preparaten met gezonde en lichamelijke afwijkingen. Op touchscreens vind je meer informatie over de preparaten en eventueel detailfoto’s van de afwijkingen.

Geen toegangskaarten
Bezoekers hoeven geen aparte toegangskaarten te reserveren. Gezien de beperkte omvang van het museum kan bij grote drukte wel een wachttijd ontstaan. Het museum is gevestigd in het onderwijsgebouw van het LUMC, Hippocratespad 21 in Leiden.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×