Door de samenwerking met Gemiva kan Sijthoff weer haar horecagelegenheid openen. (Foto: Sander Pardon).

Sijthoff heropent horecagelegenheid aan Doezastraat

Sijthoff gaat samenwerken met Gemiva-SVG Groep, Resto vanHarte en JongVanGeest. Het biologische eetcafé dat Sijthoff had aan Doezastraat 1b ging in augustus failliet, maar door de nieuwe samenwerkingen kan de horecagelegenheid heropend worden. Door de samenwerking kan er vanaf half april weer geluncht en gedineerd worden. De opening van lunchroom ‘Hof van Sijthoff’ vindt op 15 april plaats.

Sijthoff is nooit helemaal weggeweest, ook na het faillissement van het eetcafé ging de organisatie door met het organiseren van culturele activiteiten. Zo zijn er in de voormalige uitgeverij exposities, lezingen, jazz- en klassieke concerten, kunstgesprekken en workshops te bezoeken. Daar gaat de organisatie ook mee door.

Partners
De nieuwe partners zorgen ervoor dat de horecagelegenheid nu weer uit de startblokken kan. De Gemiva-SVG Groep is sinds begin maart bezig om per 15 april een eigen lunchroom te openen, Hof van Sijthoff. In de lunchroom worden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid om in de horeca te werken. Lunchroom Hof van Sijthoff is open van maandag t/m zaterdag van 9.30 – 16.00 uur.

Resto VanHarte gaat met vrijwilligers op de donderdagavond een driegangendiner serveren voor mensen uit de buurt. Doelstelling van de stichting Resto VanHarte is om alle lagen van de bevolking met elkaar te verbinden door samen te eten voor een redelijke prijs.

Tot slot zal vanaf half mei JongVanGeest in Sijthoff van start gaan met een table d’hote formule op de vrijdagavond. In de lunchroom wordt, net als voorheen, zoveel mogelijk met lokale, duurzame en biologische producten gewerkt.

Opening
De nieuwe samenwerking werd mede tot stand gebracht door stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken. Alle partners presenteren zich tijdens de opening van de lunchroom op 15 april. Ook Duurzame Horeca Leiden is aanwezig met een presentatie van haar nieuwe website en campagne. Vanaf 15.00 uur staan de deuren van Doezastraat 1b open. Om 16.00 uur is de officiële opening.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×