Bewegwijzering binnenstad deze zomer vervangen

leidsepaalDe komende tijd worden in Leiden alle verkeersborden vervangen. Van snelweg tot historisch centrum komt er nieuwe bebording. Eerder trok de gemeente al 1,2 miljoen euro uit voor de nieuwe bewegwijzering, maar begin deze maand moest wethouder Strijk de raad slecht nieuws brengen. Door problemen met de (enige) leverancier valt het duurder uit en wordt ook de planning niet gehaald.

Gisteravond kwam Strijk met een update. De bebording in de binnenstad, bedoeld voor voetgangers, wordt op 11 augustus vervangen. De overige borden komen later. Daarover is Strijk nog in gesprek met de Nationale Bewegwijzeringsdienst dat het alleenrecht heeft op het uitvoeren van de bewegwijzeringstaken sinds de ANWB dat contract aan hen verloor.

 

Chris de Waard sprak over de nieuwe borden met wethouder Robert Strijk (verkeer).

 

Leiden Politiek bebording


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×