De nieuwe wegwijzers in het centrum zijn de afgelopen periode geplaatst. Routes staan er niet meer op, alleen bestemmingen. En ze zijn getooid met goudkleurige Leidse sleutels. (Foto's: Chris de Waard).

Centrumbebording voor voetgangers vernieuwd

2016-07-29 12.28.50In het centrum van Leiden zijn de oude wegwijzers vervangen door nieuwe exemplaren. De borden staan ook wel bekend als de ‘Leidse Loper’, maar eigenlijk klopt dat niet. De Leidse Loper was in feite alleen één van de namen op de borden en verwees als enige niet naar een bestemming, maar gaf een historische wandelroute door het centrum aan.

Gaf, want de Leidse Loper is niet meer. Althans niet meer op de borden. De gemeente vond het achteraf namelijk raar dat slechts een van de vele wandelroutes een plek op de borden had, terwijl er zoveel meer is te zien.

De borden verwijzen nu alleen nog naar belangrijke plekken in de stad en toeristische bezienswaardigheden. Wandelroutes zijn er nog wel, maar die kunnen voortaan worden gelopen met behulp van app’s of boekjes van het VVV Leiden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×