Burgemeester Henri Lenferink houdt morgen om 11.45 uur een openingstoespraak op de Koornbrug. (Archieffoto).

'Blijf vooral in Leiden tijdens Koningsdag'

Hoewel het regenachtig wordt, kleurt Leiden vanavond en morgen weer oranje tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Hoewel het grotendeels hetzelfde traditionele feest is, zijn er enkele nieuwigheden. Zo wordt het feest niet zoals gewoonlijk afgetrapt met het hijsen van de vlag bij het Stadhuis. Burgemeester Lenferink houdt nu een stuk later, om 11.45 uur, een toespraak. Dan zijn de vlaggen met oranje wimpel natuurlijk al lang gehesen.

“We kijken telkens hoe we zo veel mogelijk mensen naar bepaalde plekken in de stad kunnen krijgen,” aldus Roderick Brugman penningmeester van Oranjevereniging Leiden, “daarbij zagen we dat bij het hijsen van de vlag telkens dezelfde mensen, een kleine groep mensen, aanwezig waren. Daarom leek het ons leuker dat de burgemeester om 11.45 uur een openingstoespraak houdt op Koornbrug.”


Roderick Brugman en Venne Vrijburg van Oranjevereniging Leiden spraken in Nieuws071 over Koningsdag en Koningsnacht 2016.

‘Blijf in Leiden’
“Tot een aantal jaren geleden vertrokken Leidenaren naar andere steden om daar het feest te vieren”, aldus Trudy Kwik, voorzitter Oranjevereniging Leiden. “Tegenwoordig biedt Leiden een dusdanig leuk programma voor jong en oud, dat veel mensen in onze eigen stad blijven en er een feest van maken.” “We proberen meer reclame te maken en het feest toegankelijker te maken voor een breder publiek”, verklaart Roderick Brugman deze ontwikkeling. “De horeca in Leiden helpt daar ook erg aan mee met leuke initiatieven. Eigenlijk is er geen reden meer om naar Den Haag of Amsterdam te gaan.”

Voor het volledige programma van Koningsdag in Leiden ga je naar de nieuwe website van Oranjevereniging Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×