De partytent op de Nieuwe Rijn wordt opgebouwd. (Foto: Op de Nieuwe Rijn).

Nieuwe Rijn zet zich schrap voor guur weer op Koningsdag

Feestorganisatie ‘Op de Nieuwe Rijn’ grapt dat het morgen in Leiden tijdens Koningsdag ‘overwegend droog zal zijn op de Nieuwe Rijn’. De organisatie, een initiatief van de lokale horeca, bouwt vandaag namelijk een grote partytent op waar mensen onder kunnen schuilen.

Vanavond vanaf 20.00 tot 01.00 uur zijn er optredens van Rubberen Henkie en Popgunn. Op Koningsdag morgen zijn er van 15.00 tot 23.00 uur optredens van Barry Badpak, O’Nine, Jewelste en de Nederpop Allstars.

Druilerig

Mocht je vanavond op Koningsnacht geen plekje kunnen bemachtigen onder de partytent, is de kans groot dat je wel nat regent. Er worden vanavond in Leiden stevige buien (er valt zo’n 5 mm neerslag) met een enkele keer onweer voorspeld. Ook morgen op Koningsdag blijft het druilerig weer, tot laat in de middag blijft het regenachtig.

Warm aankleden

Het Rode Kruis maakt zich zorgen vanwege het koude weer dat voorspeld wordt en geeft enkele tips. “Het lijkt misschien dat je het door het drinken van veel alcohol warmer krijgt, maar je lichaam koelt daardoor juist verder af”, waarschuwt Peter Paul Tenthof hoofd EHBO van het Rode Kruis. “Kleed je daarom goed aan, bijvoorbeeld in laagjes, let op met alcoholgebruik en eet iets warms.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×