De komende dagen wordt het grind en isolatiemateriaal van het dak van de UB Leiden verwijderd. (Foto: Universitaire Bibliotheken Leiden).

Universiteit Leiden begint bouw Asian Library

De Universiteit Leiden is begonnen met de bouw van een Asian Library. Dit expertisecentrum omvat de zeldzame Azië-collectie en biedt nieuwe mogelijkheden voor onderzoek en onderwijs. In de bibliotheek komen alle collecties over Azië onder één dak.

Van vandaag tot en met vrijdag wordt het grind en isolatiemateriaal van het dak van de Universitaire Bibliotheek verwijderd. De aanbouw met het nieuwe expertisecentrum komt op dit dak. De Asian Library moet begin volgend jaar klaar zijn. Het boekendepot is al sinds begin 2016 beschikbaar.

Expertisecentrum

Met de Asian Library willen Universitaire Bibliotheken Leiden uitgroeien tot hét expertisecentrum voor Azië. “Leiden heeft wereldwijd de grootste collectie over Indonesië en is een van de grote Azië bibliotheken in de Westerse wereld”, aldus Universiteitsbibliothecaris Kurt de Belder.

“We kunnen hier straks echt spreken over een internationale kennis-hub over Azië”, vindt De Belder. “Toponderzoek en onderwijs op het gebied van Azië, de grote Azië collecties, de nauwe samenwerking met culturele erfgoedinstellingen, en het internationale netwerk dat de Universiteit Leiden en de Universitaire Bibliotheken Leiden onderhouden, worden gecombineerd.”

Nieuwe mogelijkheden

Het opent nieuwe perspectieven voor studenten, onderzoekers en geïnteresseerden in Azië en is interessant voor vele disciplines. De Belder laat weten dat ‘de Asian Library zal worden voorzien van state-of-the-art (digitale) faciliteiten die deze kennis-hub ondersteunen.’

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×