Bevrijdingsdag begon vanmorgen op de Doezastraat met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur. (Foto's: Chris de Waard en J.P.Kranenburg).

Zonovergoten Bevrijdingsdag start met ontsteken bevrijdingsvuur

Onder flinke belangstelling heeft loco-burgemeester Paul Laudy vanmorgen rond elf uur het bevrijdingsvuur ontstoken in de Doezastraat. De vlam werd voor de negende keer door estafettelopers vanuit Wageningen naar Leiden gebracht. De lopers vertrokken afgelopen nacht rond 00.30 uur bij het beroemde hotel De Wereld waar op 5 mei 1945 de capitulatie van de Duitsers overeen werd gekomen.

Chris de Waard ging vanmorgen de stad in en maakte in en rond de Doezastraat een reportage van de feestelijkheden.

De officiƫle start van Bevrijdingsdag in Leiden was dit jaar wat vroeger dan in andere jaren. Normaal wordt het bevrijdingsvuur om 12.00 uur ontstoken, maar omdat Leiden dit keer meedeed aan de Liberation Tour. De estafettelopers begeleid door de historische voertuigen van Keep them Rolling leggen de route af die de Prinses Irenebrigade in mei 1945 ook volgde van Wageningen naar Den Haag.

Cultuur Leiden bevrijdingsdag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×