Voorzitter Michiel Zonnevylle van de 3 October Vereeniging moest vrijdag terugkomen op een eerdere belofte. Het nieuwe programma-onderdeel waarbij de intocht van de watergeuzen wordt nagespeeld, gaat niet door. (Archieffoto: Chris de Waard).

Geen geuzenintocht bij 3 oktoberviering

Het naspelen van de intocht van de geuzen in de vroege morgen van 3 oktober gaat niet door. De 3 October Vereeniging kondigde het nieuwe programma-onderdeel op 10 maart aan tijdens de presentatie van het thema voor de viering van Leidens Ontzet. De geuzen zouden via de Korte Vliet de stad in varen en rond 8.00 uur aanleggen bij het standbeeld van Van der Werf in het gelijknamige park. Daarna zouden ze naar De Waag gaan waar de haringen worden uitgereikt.

Zouden, want de intocht is afgeblazen. Dat meldde het bestuur van de 3 October Vereeniging tijdens de algemene ledenvergadering die vrijdagavond werd gehouden. Het blijkt allemaal veel te duur te worden.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×