Wethouder Paul Laudy en voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark tekenden zaterdag een beheerovereenkomst voor het Huispark. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Vrienden van het Singelpark gaan Huigpark beheren

Zaterdag stond het Huigpark in het teken van bijen. Tijdens de bijendag die werd georganiseerd door de Vrienden van het Singelpark, het Groene Cirkel Bijenlandschap, de Leidse Imkervereniging, Naturalis en de gemeente Leiden, werd er onder andere een beheer convenant getekend tussen de gemeente en de Vrienden van het Singelpark.

Wethouder Paul Laudy tekende de overeenkomst waarin een aantal extra beheertaken door de gemeente wordt overgedragen aan Vrienden van het Singelpark. Het Huigpark is daarmee het eerste park waar de Vrienden extra beheertaken uitvoeren. Daarna volgt het Energiepark en zo mogelijk andere parken.

Voor de uitvoering van de beheertaken hebben de parkvrienden een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Gemiva-SVG Groep, waarin afspraken staan over de inzet van hun cliënten voor beheertaken in het Huigpark. Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Zaterdag werden er verder allerlei activiteiten georganiseerd in het Huispark. Het Groene Cirkel Bijenlandschap en de gemeente Leiden deelden gratis aarbeienplantjes uit, waarmee inwoners mee kunnen doen met het bijenonderzoek van Naturalis. Imkers gaven een kijkje in een bijenkas en de Vrienden lieten zien hoe bij-vriendelijk het Huigpark al is geworden.

 

Leiden Politiek Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×