Vrienden van het Singelpark gaan Huigpark beheren

6

Zaterdag stond het Huigpark in het teken van bijen. Tijdens de bijendag die werd georganiseerd door de Vrienden van het Singelpark, het Groene Cirkel Bijenlandschap, de Leidse Imkervereniging, Naturalis en de gemeente Leiden, werd er onder andere een beheer convenant getekend tussen de gemeente en de Vrienden van het Singelpark.

Wethouder Paul Laudy tekende de overeenkomst waarin een aantal extra beheertaken door de gemeente wordt overgedragen aan Vrienden van het Singelpark. Het Huigpark is daarmee het eerste park waar de Vrienden extra beheertaken uitvoeren. Daarna volgt het Energiepark en zo mogelijk andere parken.

Voor de uitvoering van de beheertaken hebben de parkvrienden een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Gemiva-SVG Groep, waarin afspraken staan over de inzet van hun cliënten voor beheertaken in het Huigpark. Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Zaterdag werden er verder allerlei activiteiten georganiseerd in het Huispark. Het Groene Cirkel Bijenlandschap en de gemeente Leiden deelden gratis aarbeienplantjes uit, waarmee inwoners mee kunnen doen met het bijenonderzoek van Naturalis. Imkers gaven een kijkje in een bijenkas en de Vrienden lieten zien hoe bij-vriendelijk het Huigpark al is geworden.

 

Delen

6 reacties

  1. onder het mom van goedkoop arbeidskrachten inzetten. Scheelt de gemeente ook weer geld

  2. Martijn, bedenk wel dat het ooit heel gewoon was dat iedereen naar vermogen bijdroeg aan de samenleving. Je kunt daar cynisch over doen, maar in principe vind ik het prima, mits ze er niet tegen hun zin toe worden gedwongen.

  3. Clémens Koets op

    Beste Chris de Waard, beheerconcenant schrijven we als een enkel woord, dus zonder tussenspatie.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline