Na zes jaar stopt Jochem Myjer met zijn rol als Pietje Paniek in het Sinterklaasjournaal. (Screenshot: JochemMyjer, YouTube).

Geen paniek: Jochem Myjer stopt met Sinterklaasjournaal

De bekende Leidse cabaretier Jochem Myjer keert eind dit jaar niet terug in het Sinterklaasjournaal met zijn rol ‘Pietje Paniek’. Het zal een stuk rustiger zijn op de stoomboot, nu de gestreste zwarte piet ermee stopt. Myjer heeft de rol zes jaar op rij vertolkt.

Jochem Myjer is bezig met een nieuwe show en heeft daarom geen tijd meer om de zwarte piet te spelen. Dat heeft Hekwerk Theaterproducties, het impressariaat van Jochem Myjer, in een persbericht laten weten. Om eventuele geruchten de wereld uit te helpen, heeft Jochem Myjer een bericht van ‘Sint Nicolaas’ geretweet, waarin staat dat ‘pietje paniek zelf ontslag heeft genomen’ en dus ‘niet de zak heeft gekregen’.

Ook hoofdpiet stopt

Ook Erik van Muiswinkel maakte bekend te stoppen met het Sinterklaasjournaal. Hij vertolkte maar liefst 18 jaar de rol van Hoofdpiet. Van Muiswinkel liet aan het AD weten dat voor hem de ‘lol er vanaf is’. “Ik heb 3 jaar geleden al geroepen dat de NTR gehoor moesten geven aan de roep om een andere Piet”, aldus Van Muiswinkel. “De publieke omroep kan er niet aan voorbij dat sommigen het typetje als kwetsend, racistisch zien.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×