Henry Lenferink spreekt het publiek toe tijdens een internationaal congres in de burgerzaal van het stadhuis. (Foto: Leiden Marketing).

Meer internationale congressen in Leiden

Internationale congresorganisaties weten Leiden steeds beter te vinden. Afgelopen jaar vonden in Leiden 22 internationale congressen plaats. Hiermee realiseert Leiden een stijging van 2.000 congresdagen ten opzichte van 2014.

Leiden Convention Bureau, dat deel uitmaakt van Leiden Marketing, is trots op de stijgende lijn binnen de internationale congresmarkt. “Leiden doet het goed als congresstad. De stad profileert zich in het buitenland steeds beter als een kennis- en universiteitsstad. Daar plukken we nu de vruchten van, want economisch gezien blijft de congresmarkt erg lucratief”, vertelt Yvonne Kret, manager Leiden Convention Bureau.

Leiden Convention Bureau richtte in 2014 in samenwerking met de gemeente Leiden, de universiteit, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Leidse gastvrijheidssector een netwerk van congresambassadeurs op. Met de inzet van Leidse prominenten uit de kennissector en het bedrijfsleven, de ‘congresambassadeurs’,wordt gezamenlijk gewerkt aan het imago van ‘Leiden Kennisstad’. De ambassadeurs zijn belangrijke aanjagers voor het binnenhalen en ontwikkelen van meerdaagse internationale wetenschappelijke congressen.

Economie Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×