Een krantenbericht uit 1966 over Molenmuseum De Valk (Foto: PR).

Molenmuseum De Valk viert vijftigjarig bestaan

Gunstig nieuws voor wie ‘Valk’ als achternaam heeft: in de eerste week van juni mogen zij gratis de molen met dezelfde naam in. Het is één van de acties die het molenmuseum in petto heeft om zijn vijftigjarig bestaan te vieren.

Op 2 juni is het officieel zover en mag het museum 50 kaarsjes uitblazen. Daarop vooruitlopend zal er komend weekend, tijdens museumnacht en de avond erna, een spectaculaire lichtshow te zien zijn. Degenen van wie de achternaam nou net niet ‘Valk’ is hoeven niet al te hard te treuren: zij zijn welkom voor slechts 50 cent. Dat was het entreebedrag in 1966, toen het museum open ging.

De molen zal verder interviews laten zien van oud-bewoners van de molen, zoals cabaretier Paul van Vliet, die er tijdens zijn studententijd woonde, en molenaar Philip Pijnnaken, die onlangs de Gouden Speld van de gemeente ontving.
Meer informatie staat op facebook.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×