De diepste bouwput van Nederland doet ook mee aan de Dag van de Bouw die zaterdag wordt gehouden. (Luchtfoto: Hielco Kuipers).

Kijken in ondergrondse garage tijdens Dag van de Bouw

Zaterdag wordt voor alweer de 11e keer de Dag van de Bouw gehouden. In heel Nederland zijn bouwprojecten te bezoeken. In Leiden kan het publiek op vijf plekken terecht. Bijvoorbeeld de ondergrondse parkeergarage in aanbouw bij de Lammermarkt, de studentenwoningen aan de Langebrug, Skyline in Nieuw Leyden en het Plein van Leiden in de Kooi.

Reanne van Kleef in gesprek met bouwwethouder Laudy over de Dag van de Bouw.

Tijdens de Dag van de Bouw kunnen dit jaar zo’n 200 bouwplaatsen worden bezocht. Vorig jaar kwamen er meer dan 100.000 mensen een kijkje nemen bij de verschillende bouwplaatsen. De bouwplaatsen zijn voor het publiek open van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Ieder jaar stellen aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×