Begin vorig jaar werd er nog volop actie gevoerd voor het behoud van het Muziekhuis. Dat mislukte, maar na een doorstart onder de vlag van BplusC is er nu een nieuw evenwicht gevonden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Muziekhuis en oefenruimtes blijven aan Middelstegracht

Het Muziekhuis Leiden en de oefenruimtes voor bandjes blijven aan de Middelstegracht. Dat schrijft wethouder Strijk in een brief aan de gemeenteraad waarin hij terugblikt op het afgelopen jaar waarbij de exploitatie in mei 2015 over is gegaan naar BplusC na een nieuw convenant met de omwonenden. Daarin zijn afspraken gemaakt om overlast te voorkomen. “Dit is gelukt, want BplusC heeft het vertrouwen van de buurtbewoners”, aldus Strijk.

In het Muziekhuis vinden nog steeds optredens plaats van bandjes. De oefen- en lesruimtes worden door BplusC beschikbaar gesteld aan amateurmusici. Ook multicultureel¬†podium De X programmeert er nog steeds. Volgens Strijk gaat dat in goede¬†samenwerking met BplusC hoewel De X de vroege sluitingstijden wel vindt knellen. Strijk: “Het is zoeken naar een balans tussen een interessante programmering en rust in de buurt”

 

Cultuur Leiden Politiek Muziekhuis muziekhuis123


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×