Leerlingen van de Lorentzschool 'gaan voor goud'. (Foto: PR).

Stappenteller voor leerlingen Lorentzschool

Leerlingen van de Lorentzschool starten maandag met hun idee ‘Ga voor goud’. Daarmee wonnen ze de tweede JOGG-Leiden Challenge. Vier dagen lang dragen de leerlingen thuis en op school een stappenteller. Het idee is bedacht om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Tijdens de Challenge van Jongeren Op Gezond Gewicht bedachten leerlingen uit groep 8 van vijftien verschillende scholen een idee om leeftijdsgenoten te motiveren om gezonder te eten en voldoende te bewegen. De Lorentzschool kwam als winnaar uit de bus.

Aan de actie doen de vier groepen 8 van de Lorentzschool mee. Elke ochtend lezen twee speciale ‘actieleiders’ uit de klas de stappentellers af. De scores worden op een groot bord bij de foto’s van de leerlingen genoteerd. Zo kan iedereen zien hoeveel stappen hij of zij zet. Donderdag aan het eind van de dag worden alle stappen van de klas opgeteld. De klas met de meeste stappen is de winnaar van de wedstrijd.

 

 

Leiden jogg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×