Oud-Roodenburg en oud-UVS kwamen elkaar bij het vierde event van Leiden Amateur Voetbal tegen binnen de lijnen. (Foto Hidde de Meij).

Finaledag Koetshuis Cup wordt groot voetbalfeest

Vier voetbalclubs uit de Leidse regio strijden op 11 juni om de prestigieuze Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. De finaledag vindt plaats tijdens het ‘vijfde Event’ van Leidenamateurvoetbal.nl bij FC Rijnland. Naast de finalewedstrijden is er nog veel meer te beleven. Zo wordt bijvoorbeeld ook de finale van het populaire ‘latje trap’ gehouden.

Leidenamateurvoetbal.nl (LAV) bestaat inmiddels vijf jaar en organiseert elk jaar een steeds groter wordend evenement voor voetballiefhebbers. Dit jaar vindt voor het eerst ook de finale van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup plaats. Om 14.30 uur trappen FC Rijnvogels en FC Boshuizen af voor de eerste halve finale. Daarna staan buren Lugdunum en UVS tegenover elkaar om te bepalen wie aan het eind van de dag de finale zal spelen. Zowel de finale als de halve finales worden ingekort.

Latje trap

De dag begint om 12.00 uur met een jeugdwedstrijd tussen kampioen Rijnsburgse Boys D1 en een All Star Team vanuit de D-competitie. Na de prijsuitreiking van diverse klassementen die LAV gedurende het hele jaar bijhoudt, wordt de ‘latje trap’ finale gespeeld. VV Oegstgeest (Roy Elkerbout en Jerry Ubink) en DoCoS (Melvin van Gent en Sven Ravensbergen) zullen onderling uitmaken welke club er met de titel vandoor gaat. De dag wordt afgesloten met een feestavond.

 

 

Sport koetshuiscup lav


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×