Kagia-DoCoS eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. (Bron tekst: Leidenamateurvoetbal.nl, foto's: J.P. Kranenburg).

Koetshuis Cup van start zonder doelpunten

De tweede editie van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup is gestart. Dinsdagavond werden de eerste poulewedstrijden gespeeld. In Lisserbroek nam Kagia het op tegen DoCoS. De spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk 0-0. Ook de wedstrijd Roodenburg (za) – VV Leiden eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Dit jaar doen er 26 ploegen mee aan het toernooi.

Kagia (koploper in 3B West I) en DoCos (nummer vier van 2C in West II) gaven van te voren aan er een nuttige oefenwedstrijd van te willen maken. Vooral Kagia is blij met de reeks extra wedstrijden omdat de ploeg dit jaar maar 22 competitiewedstrijden speelt in plaats van de gebruikelijke 26. DoCoS wilde zichtbaar revanche halen voor de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen RCL. De Leidenaren verspeelden een 2-0 voorsprong en verloren uiteindelijk met 3-5.

Kagiatrainer Anton Wijsman: “We hebben het aardig gedaan, hoewel ik mijn ploeg verwijt dat ze in de eerste helft niet meer met druk hebben gespeeld op de bal. Dan was er in de omschakeling meer mogelijk geweest. Daar ligt een kracht van ons. Na rust ging dat wel beter. Natuurlijk besef ik me ook wel dat dit een tegenstander is van een ander kaliber dan de meeste ploegen die wij in competitieverband treffen. Al met al een pot waar beide ploegen iets aan hadden en zo is dit toernooi ook bedoeld.”

Ook competitiegenoten Roodenburg en VV Leiden kwamen in hun eerste wedstrijd voor de Koetshuis Cup niet tot scoren. In Leiden-Noord had er volgens beide trainers ook een uitslag kunnen uitrollen van 3-3, 4-3 of 3-4, maar zowel Nino Poulina als Cees van Tongeren konden wel leven met de eindscore. Op 3 december staat deze wedstrijd weer op de rol, maar dan in competitieverband.

Lees op leidenamateurvoetbal.nl de uitgebreide wedstrijdverslagen van Kagia-DoCoS en Roodenburg-VV Leiden.

 

Advertentie

Sport koetshuiscup


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×