De eerste schalen met Hollandse Nieuwe staan al klaar om morgen verkocht te worden. (Foto's: Chris de Waard).

Stiekem nieuwe haring proeven in de Herenstraat

Eigenlijk mogen ze pas morgen over de toonbank, de Hollandse Nieuwe van 2016. Maar bij viswinkel Vitaminen Zee in de Herenstraat knijpen ze een oogje toe. Sterker nog, passanten worden met borden die aan duidelijkheid niets te wensen over laten uitgenodigd om alvast te komen proeven. “Ze zijn heerlijk, minder schraal als vorig jaar” zegt visboer Aldert-Jan Haasnoot.Chris de Waard fietste langs de uitnodigende borden en kon het niet laten om alvast een nieuw maatje te proeven.

Eigenlijk is de winkel op dinsdagavond niet open maar morgen moeten er 180 schaaltjes met elk 14 haringen worden geleverd door heel Nederland en die zijn ze nu aan het klaar maken. “Daar zijn we nog wel tot middernacht mee bezig, dus we hebben de deur maar open gezet.”

 

Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×