Uitstel voor 'tijdelijke' woningen bij Rhijnvreugd

De gemeenteraad gaat in meerderheid akkoord met het realiseren van tijdelijke extra woonruimte op een aantal plekken in Leiden voor het huisvesten van vluchtelingen met een vergunning, speciale doelgroepen en reguliere woningzoekenden. De locatie Rhijnvreugd wordt tot na de zomer uitgesteld.

Een voorstel om de extra woningen bij Rhijnvreugd op een later tijdstip apart te bekijken, komt van D66. Die partij werd daarin gesteund door GroenLinks, de VVD, het CDA, de PvdA, de PvdD en Leefbaar Leiden. De gemeente wil bij Rhijnvreugd geen woningen neerzetten voor maximaal twee keer vijf jaar, maar voor een veel langere periode. De plek is beschikbaar voor permanente bebouwing en zo’n langere periode maakt het makkelijker te betalen. Dat zijn zulke andere omstandigheden dat de raad daar nog eens goed naar wil kijken.

Leiden Politiek rhijnvreugd Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×