(Foto's: Chris de Waard).

Leidse raad blij met plannen voor Rhijnvreugd

De gemeente Leiden koopt zes eengezinswoningen met bijhorende grond aan de locatie Rhijnvreugd in Leiden voor 1,7 miljoen euro van het Rijksvastgoedbedrijf. De woningen liggen in de hoek van de verdiepte A4 en de Rijn en worden gesloopt om plaats te maken voor een complex met circa 43 huurappartementen waarvan er 26 in de sociale sector vallen. Dat hoge percentage was voor de VVD nog wel even een dingetje. “Wij vinden de balans wel wat scheef tussen sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector,” zei raadslid Maarten de Crom die een pleidooi hield voor meer balans in het programma.

Chris de Waard sprak met wethouder Spijker van Duurzame Verstedelijking over het project Rhijnvreugd.

Oorspronkelijk wilde de gemeente Leiden de woningen al eerder aankopen en ze gebruiken voor het huisvesten van statushouders. De koopprijs was echter vrij hoog en de raad gaf destijds aan op deze locatie liever permanente woningen te zien. Dat gaat nu gebeuren. Vink Bouw ontwikkelt het complex waarna Portaal de woningen gaat verhuren.

Omdat het nu feitelijk alleen gaat om de aankoop van de locatie en het bouwprogramma in een later stadium nog aan de orde komt, gingen alle partijen akkoord met de kredietverlening.

Advertentie

Leiden Politiek rhijnvreugd


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×