Voor de uitbreiding van de Leidse sociale woningvoorraad koopt Leiden 168 Finch units van 75.000 euro per stuk. Voor toekomstige tijdelijke locaties wil de VVD eerst een discussie in de raad over zo'n aanschaf. De partij ziet meer in huur of lease.

VVD Leiden wil nieuwe tijdelijke woningen leasen

De VVD Leiden gaat net als de rest van de gemeenteraad akkoord met de aanschaf van circa 168 tijdelijke woonunits door de gemeente Leiden en de woningbouwcorporaties, maar wil bij de nieuwe locaties die na de zomer besproken gaan worden een andere aanpak. Fractievoorzitter Frederik Zevenbergen zegt uit te willen gaan van sobere tijdelijke woonruimte en dat strookt in zijn ogen niet met luxe units van 75.000 euro per stuk.

De luxe woonunits kunnen in de toekomst weliswaar relatief eenvoudig worden verplaatst en hebben dan ook een restwaarde, maar het strookt in de ogen van de VVD-voorman niet met de tijdelijkheid om zulke dure woonunits te kopen. Zijn partij wil dat het college de units die later dit jaar nodig zijn, gaat leasen of huren.

Dat wilde wethouder Laudy niet op voorhand beloven. Wel komt deze discussie dus zeker terug. De VVD wil dan in elk geval een financiële vergelijking tussen de luxe finch woningen en eenvoudige leaseunits die volgens de VVD een factor vier minder kosten.

Leiden Politiek finch


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×