(Foto: Feike Faase Fotografie).

Lekkerste spareribs komen uit Leiden

Slager Simon van Schaik van de Lage Rijndijk in Leiden heeft de Spareribs Trophy 2016 gewonnen. Van Schaik nam de prijs in ontvangst uit handen van juryvoorzitter, kok en bbq-fanaat Jeremy Vermolen tijdens het inspiratiecongres van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Van Schaik bereikte al vier jaar op rij de finale bij deze landelijke vakwedstrijd. Twee keer eerder eindigde hij in de  top 3.

Van Schaik is opgetogen: “Geweldig, deze eerste plaats. Onze klanten zijn al jaren trouwe fans van onze spareribs en  ook de jury is altijd positief. Nu dan ook echt winnen is een eer.” Jurylid Jeremy Vermolen zegt over de ribbetjes van Van Schaik: “De winnaar heeft een sparerib met een eigen, ambachtelijke signatuur. De smaak is perfect, je krijgt zin in de volgende hap.”

De Leidse spareribs worden over een week in ieder geval ook in Den Haag geserveerd. Op de jaarlijkse Binnenhof Barbecue die traditioneel wordt gehouden op de laatste vergaderdag van de Tweede Kamer.

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×