De McGregor Groep heeft faillissement aangevraagd. In Leiden heeft het concern twee winkels in de Aalmarktschool. McGregor en Gaastra. De winkels blijven vooralsnog open. (Foto: Chris de Waard).

Modewinkels in Aalmarktschool failliet

Modeconcern McGregor heeft faillissement aangevraagd voor elf van de vijftig bedrijfsonderdelen. In Leiden is McGregor sinds 2011 gevestigd in de voormalige Aalmarktschool. Daar wordt de verkoopruimte gedeeld met Gaastra en Suit Supply.

Het bedrijf stak in Leiden zijn nek uit door zich al vroeg in een stil gedeelte van het Aalmarktgebied te vestigen. Die plannen zijn al jaren volop in ontwikkeling en worden naar verwachting in het voorjaar van 2017 afgerond. Pas dan hoort ook de Aalmarkt met de voormalige school écht tot het kernverblijfsgebied van Leiden. In ruil voor hun komst naar een nu nog incourant deel van de Aalmarkt kreeg McGregor overigens een omzetgerelateerde huur.

De bewindvoerder van de failliete modeketen laat weten dat de winkels openblijven. Evenals de webshops. Naar verwachting maken delen van het bedrijf een doorstart. Eerder deze maand vroeg het bedrijf al uitstel van betaling aan. Een bankroet zou niet aan de orde zijn, meldde McGregor toen.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×