Vandaag werd de eerste Hop on Hop off bus verwelkomd door de city hostesses van Leiden Marketing en natuurlijk T.rex Trix. (Foto's: PR).

Amsterdamse Hop-on Hop-off bus dagelijks in Leiden

Vanaf vandaag stopt een ‘Hop on hop off’ bus 14 keer per dag bij museum Corpus ‘Reis door de mens’ in Oegstgeest en bij museum Naturalis. De bus die vertrekt vanaf het museumplein in Amsterdam, probeert toeristen in het overvolle Amsterdam te spreiden en af te laten reizen naar andere mooie, dichtbij gelegen steden, zoals Leiden.

De bus rijdt vanuit Amsterdam via Leiden naar Den Haag. Deze route wordt zeven keer per dag vanuit Amsterdam en zeven keer vanuit Den Haag afgelegd. Onderweg horen de veelal internationale gasten meer over de geschiedenis van Nederland en natuurlijk Leiden via een audiotour die beschikbaar is in meerdere talen. Bezoekers die uitstappen bij Naturalis kunnen na hun museumbezoek lopend of binnenkort met het T.rex treintje een bezoek aan de binnenstad brengen.

Eerste Hop on Hop off bus met T-rex komt aan bij Naturalis

Eerste Hop on Hop off bus met T-rex komt aan bij Naturalis

“We zijn erg blij met de komst van deze hop on hop off bus”, aldus Mincke Pijpers, marketeer van Leiden Marketing. “Het helpt ons om Leiden bij de internationale bezoeker onder de aandacht te brengen en een deel van de in cultuur geïnteresseerde bezoekers vanuit Amsterdam te trekken.” Leiden Marketing hoopt met de goede nieuwe verbinding dat bezoekers ook makkelijker een dagje extra in Leiden blijven en hier overnachten.

Tickets voor de Hop on Hop off bus zijn te koop via www.hollandtourbus.com en bij het VVV. Voor een exact tijdschema kunnen bezoekers de website checken of de gratis app downloaden. Een dagticket kost 25 euro per persoon, een tweedaags ticket komt op 38 euro. Voor kinderen gelden andere tarieven.

Cultuur Economie Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×