Ondernemersvereniging Roosevelt & Trekvliet, medewerkers van de gemeente en wethouder Paul Laudy verklaarden het kruispunt van de Rooseveltstraat met de Voorschoterweg officieel voor geopend. (Foto's: Reanne van Kleef).

Bedrijven Rooseveltstraat vieren herinrichting kruispunt

De auto’s reden er al een tijdje overheen, maar vrijdagmiddag is het nieuwe kruispunt van de Rooseveltstraat met de Voorschoterweg officieel geopend. Door de nieuwe indeling van het kruispunt stroomt het verkeer soepeler door en is de Rooseveltstraat veel beter bereikbaar.

De aanleiding voor het vernieuwen van het kruispunt was de komst van de McDonald’s op de Rooseveltstraat. De overige ondernemers zagen dit in eerste instantie niet zitten omdat het verkeer op de Rooseveltstraat al regelmatig vastliep bij de kruising met de Voorschoterweg. Een McDonald’s op de hoek waar veel mensen op af komen zou de bedrijven helemaal moeilijk bereikbaar maken.

Gezamenlijk plan

Daarom trok de Ondernemersvereniging Roosevelt & Trevliet samen met de eigenaar van de nieuwe McDonald’s bij de gemeente aan de bel en gezamenlijk ontwierpen ze een plan. Uiteindelijk zorgen een nieuwe indeling van de kruising, meer rijstroken en een afsluiting van de naastgelegen Jacob van Campenlaan voor een veel betere verkeerssituatie.

“We zijn met de McDonald’s en de gemeente in gesprek gegaan om na te denken over hoe we de ontsluiting naar de Voorschoterweg konden verbeteren en hoe de publiek aanzuigende werking van de Mac verwerkt kon worden”, zegt Ab van Borstelen van de Ondernemersvereniging Roosevelt & Trevliet. “En ondanks de kritiek van te voren, vooral vanuit de ondernemers, is het heel goed gelukt. Met dank ook aan de gemeente die heel goed heeft meegedacht en aan de McDonalds die zelfs heeft meebetaald. We zijn met z’n allen erg blij.”

Wethouder Paul Laudy was bij de feestelijke opening aanwezig en erg te spreken over de samenwerking met de ondernemers. “In het begin was iedereen toch wel een beetje sceptisch. Er stonden hier altijd al files en niemand geloofde dat de voorgestelde maatregelen zouden gaan werken. De ondernemers zelf niet, ik misschien zelf ook wel niet, de gemeenteraad niet. We hebben het toch gedaan, het is toch gelukt en iedereen is laaiend enthousiast. Want je ziet niet alleen dat de verkeerssituatie hetzelfde is gebleven, het is zelfs nog heel veel beter geworden.”

Volgens de wethouder is het resultaat vooral te danken aan de open houding van alle partijen. “Soms moet je het gewoon gaan doen. Men had eerst niet het geloof dat het ging lukken, maar had wel het vertrouwen en de open houding naar elkaar om het met elkaar te doen. Als je dan goed naar elkaar uitspreekt wat je doet en waarom je het doet, kun je hele mooie resultaten behalen.”


Reanne van Kleef sprak met Ab van Borstelen van Ondernemersvereniging Roosevelt & Trekvliet en wethouder Paul Laudy over het tot stand komen van het nieuwe kruispunt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×