Het opgeknapte basketbalveldje aan de Lingestraat werd als eerste opgeleverd. (Foto's: Reanne van Kleef).

Eerste opgeknapte basketbalveldje opgeleverd

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, de Zijl Bedrijven en de Gemeente Leiden trekken samen op om meerdere basketbalveldjes in Leiden op te knappen. Het initiatief ‘Wij kleuren de Wijk’ moet op deze manier de jeugd stimuleren om meer te sporten en voor meer sociale samenhang zorgen. Het eerste opgeknapte veldje werd vrijdagmiddag opgeleverd op de Lingestraat en geopend door wethouder Paul Laudy.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/271717112″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Reanne van Kleef sprak tijdens de opening van het veldje met relatiemanager Hans van der Leek van Zorg en Zekerheid, wethouder Paul Laudy van Openbare Ruimte en gebruiker van het veldje Tibo Mostert.

“In eerste instantie is ‘Wij kleuren de Wijk’ opgezet om ons tienjarig hoofdsponsorschap van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball te vieren”, zegt relatiemanager Hans van der Leek van Zorg en Zekerheid. “Het betekent dat we samen met een aantal partijen hebben besloten een aantal openbare basketbalveldjes in Leiden op te gaan knappen. Het veldje aan de Lingestraat is nu af en ik heb net gehoord dat ook de veldjes aan Het Joppepad en de Paul Krugerstraat bijna klaar zijn. Daarna kijken we wat verder de mogelijkheden zijn, we proberen het zoveel mogelijk over Leiden te verspreiden.”

Wethouder Paul Laudy mocht het veldje als eerste in gebruik nemen en na een paar worpen op de basket verklaarde hij het veldje voor geopend. “Het is mooi dat Zorg en Zekerheid als belangrijke  werkgever in de stad, maar ook als sponsor van ZZ Leiden het initiatief neemt en wij als gemeente kunnen aanhaken. Daarnaast zijn er aannemers die opdrachten krijgen van ons en op deze manier iets terug willen geven aan de stad. Als je die krachten kunt combineren, dan kun je een paar hele mooie veldjes realiseren. Voor de jeugd is dat natuurlijk helemaal te gek.”

Nadat het veldje was geopend verzorgde Patrick Hilliman, professioneel basketbalspeler en oud speler van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball een clinic.


Wethouder Paul Laudy van Openbare Ruimte opende het veldje een kreeg zelf een lesje basketbal van prof Patrick Hilliman.

Sport zzleiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×