Een kolonie van menselijke stamcellen. Stamceltherapie is één van de methoden om weefsel te repareren en vervangen. (Foto: Wikipedia).

Gemeente trekt half miljoen uit voor regeneratieve geneeskunde

De gemeente heeft een half miljoen opzij gezet voor regeneratieve geneeskunde. Doordat de gemeente samen met het LUMC en de Universiteit Leiden optrekt, zegt het ministerie van economische zaken ook nog eens 1,5 miljoen euro toe voor het project. Daarmee krijgt het veelbelovende onderzoek een impuls en wordt er ook nog eens meer werkgelegenheid in het Bioscience Park gecreëerd.

Regeneratieve geneeskunde is een nieuwe tak van de medische wetenschap en zou bepaalde chronische ziekten kunnen genezen en het aantal proefdieren kunnen verminderen. Het LUMC wil er samen met de universiteit voor zorgen dat er bedrijven in het Bioscience Park komen die het onderzoek naar nieuwe producten gaan om zetten.

Wanneer de gemeente zich aansluit bij het LUMC en de universiteit, zal dat volgens wethouder Robert Strijk een groot financieel voordeel opleveren. “Het LUMC en de universiteit steken allebei een half miljoen in het project. Als een overheid daar ook nog eens geld bij legt, verdubbelt het ministerie van Economische Zaken het totale bedrag. Dus als wij alle drie een half miljoen beschikbaar stellen, vult het ministerie dat aan tot drie miljoen. Daarmee krijgt het onderzoek een enorme impuls en kunnen we in het Bioscience Park meer werkgelegenheid creëren.”

In september bepaalt de gemeenteraad of het gereserveerde bedrag daadwerkelijk aan het onderzoek wordt toegekend.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Robert Strijk van Economie over het plan om een half miljoen in regeneratieve geneeskunde te steken.

Economie Politiek Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×